Comunitatea Musulmana Din Medgidia Va Beneficia De Un Nou Cimitir

Februarie/Subat 09

La iniţiativa preşedintelui filialei Medgidia a UDTTMR, Erol Murad a fost organizată dezbaterea cu privire la proiectul noului cimitir musulman din localitate. Evenimentul a avut loc în data de 27 februarie a.c., la Casa de cultură I.N.Roman. La au fost invitaţi dezbatere membrii comunităţilor tătară şi turcă din Medgidia, preşedintele UDTTMR Varol Amet, deputatul tătar Aledin Amet, reprezentanţi ai Muftiatului Cultului Musulman din România, şi viceprimarul Sorin Ţuţuianu, în calitate de reprezentant al administraţiei publice locale.

Dezbaterea a debutat cu proiectia video a proiectului de urbanism a noului cimitir, prezentata de preşedintele filialei locale Erol Murad. Terenul pentru noul cimitir a fost atribuit comunităţii musulmane de către administraţia locală încă din 2003. Între timp au fost întocmite şi toate documentaţiile aferente, în prezent ajungându-se la stadiul de împrejmuire. Pentru demararea lucrărilor de împrejmuire este nevoie însă şi de suportul material al enoriaşilor. In acest sens s-a făcut apel câtre membrii comunităţilor turcă şi tătară din Medgidia pentru a sprijini demararea lucrărilor de împrejmuire a noului cimitir musulman din localitate. Au fost formate grupuri din reprezentanţi ai Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România, ai Uniunii Democrate Turce din România şi ai geamiei care vor începe strângerea de fonduri.

Pentru strângerea fondurilor necesare vor fi alocaţi bani şi de la bugetul local. De asemenea, deputatul UDTTMR Aledin Amet, prezent la dezbatere, a declarat că va face demersurile necesare pentru a găsi şi sponsori care să se implice în dezvoltarea acestui proiect, iar pentru 2010 va solicita Ministerului Culturii şi Cultelor să prevadă alocarea unei sume pentru cheltuielile necesare în viitor pentru amenajarea noului cimitir musulman din Medgidia. Prin intemediul revistei noatre facem apel câtre toţi musulmanii să se alăture acestor demersuri prin diferite contribuţii în vederea finalizării acestui obiectiv de primă necesitate.

Ghiulşen ISMAIL